awet muda, ESP Shaklee, kesan tua, kulit remaja, pigmentasi

ESP SHAKLEE … untuk semua peringkat umur.

Protein sangat penting dalam pembentukan otot, tulang, kulit, rambut dan pelbagai organ dan tisu tubuh serta komponen utama kepada hormon manusia. Ia juga merangsang fungsi psikologi. Maka organ kita sangat memerlukan protin.

Sumber protin?

Protin boleh didapati melalui daging merah, ikan, ayam telur, kekacang dan banyak lagi. Tetapi ia akan musnah apabila dimasak pada suhu yang tinggi.

Apa itu asid amino?

Protin terdiri lebih daripada 20 jenis asid amino. Setiap satu akan menghasilkan jenis protin yang berbeza mengikut kepada keperluan protin dan enzim yang diperlukan oleh tubuh manusia.
Terdapat asid amino tertentu yang dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh yang dikenali asid amino tak perlu. 
Asid amino yang yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dikenali sebagai asid perlu. Ia harus diperolehi dari sumber pemakanan.

The Shaklee Difference

Shakle menyediakan kesemua asid amino perlu tersebut melalui ESP [Soy Protein Isolate Powder].
Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali sebagai Identity Preserved Program [IPP]. Ini memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik , daripada benih sehingga kepada pengeluarannya.
Kandungan Indeks glisemik yang rendah iaitu 39 menjadikan is sangat sesuai kepada pengidap kencing manis.

Antara kelebihan ESP Shaklee:

  • Awet muda – Asid amino penting dalam membina otot, kuku, rambut, darah organ, kulit, kelenjar dan lain-lain. Pengambilan yang kerap dan konsisten adalah kunci kepada awet muda.
  • Baik untuk hormon – kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavone, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolesterol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.
  • Kulit remaja- merangsang pembentukan kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kepejalan otot, percepat sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.
  • Membaiki pigmentasi, kedutan dan kesan tua
  • membaiki masalah rambut beruban dan rambut gugur
Selamat  Mencuba !!!

*********************************************************************************

**Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.