alfalfa, b-complex, ESP Shaklee, lecithin, omega guard, ostematrix, set bersalin asas, set premium, sustained released vita-c, vitalea, zinc complex

Set Bersalin Shaklee mudah dan berkesan

SALAM. Hari ini saya nak berkongsi tentang Set Bersalin Shaklee. Ramai yang dah mencuba dan mendapat kebaikan sepenuhnya. Apa yang ada di sebalik set bersalin Shaklee ya.

SET ASAS 

Set Asas terdiri daripada Vita-Lea with Iron formula, B-Complex, Sustained Released Vita-C dan Zinc Complex.
Vita-Lea membekalkan 23 jenis vitamin yang diperlukan sepanjang proses berpantang bagi mengekalkan kesihatan dan kecergasan tubuh ibu. Ibu perlu mengelakkan makanan tertentu oleh itu melalui pengambilan vitalea, keperluan nutrisi dan vitamin ibu dapat dipenuhi dengan baik. Zat besi diperlukan bagi pembentukan sel darah merah kerana ibu telah kehilangan banyak darah semasa proses kelahiran bayi. Ibu yang kekurangan darah akan kelihatan letih, pucat dan tidak bermaya.
Vitamin B Kompleks bertindak sebagai penenang atau anti stress bagi mengelakkan sindrom meroyan semasa proses berpantang. Ia menukarkan makanan kepada tenaga yang sangat diperlukan oleh tubuh. Oleh itu, tubuh akan kembali bertenaga dan segar sepanjang berpantang.
Vitamin C pula sangat penting dalam membaik pulih luka jahitan. Ia meningkatkan imun sistem dan membantu dalam pembentukan kolagen.
Zink diperlukan untuk mempercepatkan luka selepas bersalin. Ia banyak terdapat didalam ikan haruan dan menjadi makanan utama sepanjang proses berpantang.

SET PREMIUM SHAKLEE

Set Premium Shaklee menawarkan suplemen yang lebih menyeluruh. Set Premium mengandungi set basic termasuk  Enegizing Soy Protein Isolate Powder, ostematrix alfalfa complex dan lecithin.

ESP, Alfalfa dan Vita-lea berfungsi untuk memulihkan bahagian dalaman. B-Complex mengelakkan meroyan dan memanaskan badan. Ostematrix berperanan mengelakkan sembelit yang sangat ditakuti oleh ibu-ibu berpantang. Zinc Complex menyembuhkan luka. Alfalfa, ESP dan lecithin memperbanyakkan susu serta mengurangkan bengkak susu. Alfalfa bertindak sebagai minuman herba detoks semasa berpantang.

Ada juga ibu berpantang mengalami rasa sengal- sengal dan sejuk. Ia boleh diatasi dengan mengambil omega guard. Selain itu ia sangat baik untuk perkembangan otak bayi.

Jom lihat testimoni yang telah berpuashati dengan set bersalin shaklee.

Penafian; Segala testimoni / penulisan tentang produk di blog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan sebarang penyakit. Jika anda mengalami masalah kesihatan adalah digalakkan berjumpa doktor untuk mendapatkan rawatan.