antioksida, antipenuaan, athritis, jantung, keguguran, parut, Set kesuburan lelaki, Vitamin e complex

Vitamin E Complex terbaik untuk anda

Vitamin E Complex Shaklee dibuat daripada minyak soya organik dan minyak biji gandum. diekstrak d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi serta digabung dengan 8 jenis vitamin E (alpha, beta gama, delta).  Ianya adalah vitamin E yang paling lengkap di pasaran.

Istimewanya vitamin E complex shaklee mengandungi 10 mg selenium semulajadi. 
Selenium berfungsi :
* membantu tubuh menyerap vitamin E
*memelihara membran sel, sel darah merah dan tisu-tisu otot
*penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium 
*mengukuhkan anti-oksida
*melindungi retina
Manfaat Utama :

1. Melindungi jantung

Pengambilan harian 800IU vitamin E untuk jantung yang sihat, melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid, meningkatkan kolesterol HDL, mengurangkan tekanan darah, menghalang platlet darah melekat ke dinding arteri, menghalang anemia hemolitik, penyakit jantung dll.
2. Mempertingkat kemampuan reproduktif


Kajian pada tahun 1924, mendapati vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Para lelaki yang mengambil 600IU – 800IU vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.
3. Anti-penuaan

1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, jerawat dan bintik penuaan. Ia mampu memulihkan tekstur kulit , tona muka, dada dan otot peha.
4. Antioksida yang kuat

Pengambilan lebih dari 1200IU sehari untuk antioksida yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki masalah oksidasi, katarak dan masalah penglihatan.
5. Kelestarian tenaga

Meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih.
6. Memperbaiki athritis

Meningkatkan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, urat varikos, sakit sendi.
7. Menghalang keguguran
Merawat musculus pectoralis fibrosis otot dada, sindrom prahaid dan sindrom menopouse seperti hot flush. Digunakan pada ujian klinikal untuk menghalang kematian janin dan keguguran.
8. Memperbaiki parut

Memperbaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh digunakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.
Banyak juga manfaat vatmin E nih…… So apa tunggu lagi… Jom sihat bersama Shaklee

Penafian : Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari doktor.