diabetes, kolagen, radang kulit, Set kesuburan lelaki, set kesuburan wanita, sistem imun

11 kelebihan Zinc Complex

Suatu khazanah

Zinc Complex daripada shaklee dirumus dari zinc glukonat semulajadi bergabung dengan nutrien semulajadi yang lain seperti kalsium dan alfalfa untuk menghasilkan zinc yang mudah diserap oleh tubuh.

Zinc sesuai untuk pengambilan jangka panjang. Ianya berkesan dalam mengeluarkan logam berat seperti kadmium dan plumbum dari tubuh.

Manfaat Utama :

1. Mengaktifkan 200 jenis enzim – zinc berkebolehan menggabung DNA,RNA dan protin, seterusnya merangsang regenerasi sel. Ia juga mengaktifkan lebih 200 jenis enzim didalam tubuh kita untuk memelihara metabolisma gigi dan pertumbuhan para remaja.

2. Membentuk kolagen – membantu pembentukan protin dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku dan organ.

3. Memperbaiki Diabetes – Membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin, seterusnya memperbaiki diabetes.

4. Bintik putih di kuku – Bintik putih dikuku adalah tanda kekurangan zinc. Kekurangan zinc boleh menyebabkan depresi, lemah daya ingatan, mudah sakit, pemulihan luka yang lambat, pembengkakan prostat, anemia, lemah penglihatan, atau hilang daya ingatan.

5. Mempertingkat Sistem Imun – Membantu pengeluaran kelenjar thymus. Kelenjar thymus mempertingkat sistem imun dengan pengeluaran T-cells untuk menentang kanser dan menghalang infeksi penyakit.

6. Mempercepat pemulihan luka – Mempercepat pemulihan luka dalaman dan luaran, pemulihan selepas pembedahan, memperbaiki alergi dan bintik di kulit. Hancurkan zinc dan tabur ke atas luka untuk mempercepatkan pemulihan luka.

7. Memperbaiki masalah prostat – Melindungi kesihatan prostat , memperbaiki dan menyembuh benign prostatomegaly dan keadaan kerap kencing. Kajian menunjukkan pengambilan harian zinc dapat mengurangkan prostatomegaly/pembengkakan prostat dalam kadar 70%.

8. Kemampuan seks lelaki – Pengambilan zinc untuk jangka panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten serta meninggikan kiraan sperma. Zinc yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga.

9. Ovulasi wanita – Wanita memerlukan zinc untuk ovulasi. Zinc juga membantu penguncupan uterus mengembalikan daya ketahanannya.

10. Memperbaiki Radang kulit – Kajian menunjukkan pengambilan zinc sebanyak 4-8 tablet akan memperbaiki radang kulit seperti akne dan jerawat.

11. Mengekalkan deria bau – Untuk mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitif

Banyaknya kelebihan zinc…. Jom sihat bersama Shaklee

Penafian : Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari doktor.