antioksida, kulit cantik, radikal bebas, set kesuburan, Set kesuburan lelaki, vitamin c, vitamin e, zinc complex

Set Kesuburan mengatasi masalah kesuburan kaum Adam

40 tahun lalu, satu pasangan tidak akan mempunyai masalah untuk mendapatkan zuriat. masalah kesuburan atau kemandulan sangat jarang didengar. Tetapi tidak lagi diabad ke 20. Kadar kesuburan telah jatuh dan akan terus jatuh sehingga mengatasi kadar kelahiran dalam masa 10 hingga 40 tahun lagi.

Walaupun banyak kesalahan diletakkan terhadap kaum hawa, hakikatnya lebih separuh daripada kes yang telah dikaji adalah disebabkan oleh faktor kaum adam. 
Satu kajian yang telah dilakukan pada tahun 2012 mendapati hanya 1 daripada 4 lelaki yang memiliki kualiti simen yang optimal. Anggarannya, kiraan bilangan sperma jatuh sebanyak 50% sejak 1930. 
Antara faktor yang menyumbang kepada masalah kesuburan lelaki ialah testis tidak boleh menghasilkan sperma, bilangan sperma yang sedikit, kualiti sperma yang rendah serta masalah mati pucuk.
Selain itu, masalah ketidakseimbangan hormon atau kurang hormon seks dirembes, organ seks yang cacat serta masalah kesihatan seperti kencing manis dan darah tinggi juga menjadi penyumbang masalah kesuburan lelaki.
Berita baik!!!

Hasil beberapa kajian, saintis mendapati masalah sperma boleh diatasi dengan pengambilan nutrien tertentu secara istiqamah. 
Vitamin C
Vitamin C mampu meningkatkan bilangan sperma, kemampuan pergerakan sperma dan kualiti struktur sperma itu sendiri. 
Vitamin E
Vitamin E meningkatkan pelekatan sperma kepada ovum serta mengurangkan kerosakan DNA sperma. 
Pengambilan vitamin C dan E melindungi sperma daripada tindakan radikal bebas.
Zinc
Kekurangan zinc menyebabkan isipadu simen untuk sperma bergerak berkurang. Pengambilan zinc yang berterusan mampu meningkatkan bilangan sperma, pergerakan sperma, kapasiti persenyawaan serta menurunkan paras kerosakan DNA, kepincangan struktuk DNA dan aras antibodi DNA. Oleh itu, zink sangat penting terutamanya mereka yang merokok.
Alhamdulillah… 
Sebagai manusia kita mampu merancang tapi Allah punya rahsia yang tidak diketahui. Dia yang lebih mengetahui apa yang terbaik untuk kita. Banyakkan bersabar, berdoa dan dekatkan diri kepadaNya.
Salam Sayang,
Penafian : Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari doktor.