Uncategorized

Shaklee sebagai Keperluan Harian

Nutrisi Asas diperlukan oleh tubuh bagi melengkapkan keperluan harian. Bagi seorang yang sihat tanpa penyakit kronik, mereka mungkin tidak sedar bahawa kehidupan hari ini menjurus ke arah kekurangan nutrisi.
Terdapat banyak faktor yang menyumbang ke arah nutrisi yang tidak mencukupi.
1) Makanan dalam tin.
Makanan dalam tin mempunyai jangka hayat 2 hingga 3 tahun. Ia telah disteril supaya boleh bertahan lama dan tidak mudah rosak.
2)Makanan segera

Hotdog, nugget dan ayam goreng segera menjadi kegemaran anak-anak.Mudah dan senang disediakan. Lagi pun ia sangat menjimatkan masa. Tetapi kita sering terlupa bahawa makanan segera tidak memberi khasiat yang cukup terutama kepada tumbesaran anak-anak.
3) Makanan di proses 
Sama juga makanan diproses seperti mee segera. Ia memang diletak bahan pengawet supaya tidak mudah rosak. 
4)Makanan diubah genetik 
Makanan GMO atau dubahsuai secara genetik penting dalam memenuhi permintaan tinggi di kalangan penduduk dunia seperti jagung dan tomato. Penghasilan tinggi penting supaya penduduk tidak terputus bekalan makanan.  Walaubagaimanapun ia akan mengubah kandungan nutrisi yang diperlukan dan seterusnya menyebabkan kekurangan nutrisi tertentu dalam tempoh masa tertentu.
5)Tanah kurang subur.
Berbanding 50 tahun dulu dimana industry pertanian tidak bergantung kepada bahan kimia,, hasil tanaman lebih terhad dan lebih khasiat.  Tanah yang digunakan juga lebih subur dan melalui proses matang dengan nutrisi dengan tempoh yang lama. Sayur yang tumbuh 50 tahun dulu tentunya penuh khasiat berbanding sekarang.
6)Hormon suntikan.
Dengan mengambil contoh ayam, ia membesar dalam tempoh 42 hari apabila disuntik dengan hormon tumbesaran berbanding 65 hari tanpa hormon. Organ-organ dalaman belum cukup matang untuk hidup. 
Kesimpulannya nutrisi asas keperluan tubuh telah hilang dari peringkat awal lagi tanpa kita sedari. 
Oleh itu, pengambilan makanan tambahan amat disyorkan oleh pakar pemakanan supaya nutrisi yang hilang dapat dipenuhi dengan sebaiknya.
SHAKLEE sebagai Keperluan Harian
Kami sekeluarga telah bertukar jenama dan ia memberi perubahan dalam kehidupan harian kami.

ESP menjadi sumber protein non GMO dengan indeks glisemik yang rendah dan sangat sesuai untuk orang yang mengidap kencing manis. Protein penting untuk membentuk struktur asas sel badan.

Vitalea membekalkan 28 jenis vitamin yang diperlukan oleh tubuh. Ia mengandungi Vitamin A, B, C, D dan E. Vitamin lengkap yang membekalkan tenaga  kami sekeluarga sepanjang hari.

Omega Guard merupakan minyak ikan yang mengandungi Omega 3. Omega 3 akan ditukarkan kepada EPA dan DHA yang sangat diperlukan untuk memelihara jantung dan saluran darah anda.

Alhamdulillah, Shaklee telah melaburkan berbillion ringgit untuk pastikan keberkesanan dan keselamatan terjamin. Dah lebih 50 tahun, produk Shaklee dipasarkan . Ia memang selamat dan berkesan.

Sapa nak cuba meh la contact saya, harga terbaik untuk semua.

Call/Whatsapp : 013-2742174
Add FB untuk live chatting: Nurul Farizan Supaat
Klik LIKE fan page saya.