Anemia, Bayi, Hb, Ibu hamil, Sel darah, vitalea, Zat besi

HB rendah semasa hamil

Salah satu prosedur wajib bagi ibu hamil ialah menjalani pemeriksaan paras sel darah merah. Hal ini memberi pengesanan awal anaemia ketika hamil dan membolehkan rawatan lebih awal dilakukan bagi mengelakkan pelbagai masalah kepada ibu dan bayi.

Anaemia terjadi apabila darah tidak mengandungi cukup sel-sel darah merah atau kuantiti haemoglobin (molekul protein yang mengandungi zat besi dalam sel darah merah) kurang daripada biasa. Sel darah merah berfungsi membawa oksigen ke tisu badan ibu dan bayi
Antara sebab anemia terjadi ialah masalah penghasilan sel darah merah yang berkurangan, kehilangan darah atau kemusnahan sel darah merah. 
Kekurangan zat besi menjadikan sel darah merah berkurang kerana ibu hamil sepatutnya menghasilkan lebih banyak darah untuk menampung tumbesaran bayi.Sekiranya zat besi tidak dibekalkan dalam kuantiti yang mencukupi , penghasilan sel darah merah oleh tubuh tidak dapat menampung keperluan ibu dan janin. 
Vitalea dari Shaklee telah dilengkapi dengan zat besi yang amat diperlukan oleh ibu-ibu yang hamil. Ia merupakan multivitamin yang pertama dicipta dan telah berusia 100 tahun di pasaran. Produk yang telah ada sejarah tersendiri dan prestasi yang tinggi telah banyak membantu ibu hamil mengatasi masalah anemia.
Testimoni berikut adalah ibu hamil yang berjaya meningkatkatkan paras Hb semasa hamil.
Hubungi kami jika anda berminat mendapatkan Vitalea dengan harga yang berpatutan. Kami sangat mengalu-alukan jika anda juga ingin menjana pendapatan melalui Shaklee. Kumpulan kami akan membantu anda as we work as a team. 
FB: Nurul Farizan Supaat
FB page: Mama Farizan
Google Page: Pengedar Shaklee Seremban
Instagram : Nurul Farizan
Call/Whatsapp : 0192009335/0132742174.