esp, lewat osteoporosis, ostematrix, osteoporosis, tulang rapuh, vitamin c

Bagaimana mencegah atau melewatkan osteoporosis?

Osteoporosis adalah penyakit tulang rapuh yang boleh mengakibatkan patah tulang terutamanya apabila terjatuh. Disebabkan ia adalah penyakit yang progresif dan tidak menunjukkan simptom awal, ramai yang tidak sedar akan bahayanya.

Beberapa faktor dikenalpasti meningkatkan risiko untuk osteoporosis seperti penggunaan ubat-ubatan untuk tempoh lama seperti steroid, fenitoin, tiroksin dan heparin. Selain itu pengambilan alkohol yang tinggi, merokok, kekurangan vitamin D, tidak aktif secara fizikal, menopouse awal, berat badan yang terlalu rendah, penyakit endokrin dan reumatik.

Bagaimana kita boleh mencegah atau melewatkan osteoporosis?

Pengambilan suplemen adalah amat ditekankan memandangkan sesiapa sahaja terdedah dengan risiko osteoporosis.

Alhamdulillah, saya telah mengamalkan ESP, ostematrix dan sustained released vitamin C.

ESP diperlukan kerana protein meningkatkan kebolehan tubuh untuk menyerap kalsium daripada sumber makanan dan mengekalkan simpanan kalsium pada tulang terutamanya apabila paras kalsium pemakanan adalah rendah.

Ostematrix membekalkan kalsium yang diperlukan untuk menyokong ketumpatan tulang dan merangsang pemulihannya. Setiap malam saya pastikan kami sekeluarga mengambil tablet ostematrix sebelum tidur.

Vitamin C terkenal dengan sifat antioksidan yang kuat, pelindung sel yang efektif dan perangsang sistem imun. Ia bukan sahaja berguna untuk mencegah osteoporosis tetapi juga digunakan dalam merawatnya. Ini disebabkan oleh kebolehan vitamin C dalam meningkatkan ketumpatan tulang. Walau bagaimanapun parasnya dalam tubuh cepat menurun dengan jumlah radikal bebas yang menyerap dari persekitaran. Teknologi sustained release vitamin C membebeskan 1.5 vitamin C ke dalam tubuh setiap jam.

Berminat untuk mendapatkan 3 produk ini untuk kekal sihat? Boleh hubungi kami di 0192009335/0132742174.

Pernyataan diatas bukan untuk mendiagnosis, merawat atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee atau menjadi Keahlian Shaklee atau ingin menjana pendapatan bolehlah menghubungi kami melalui

FB: Nurul Farizan Supaat
FB Page : Mama Farizan