Uncategorized

Shaklee merubah hidup kami sekeluarga

Assalamualaikum…

Alhamdulillah.. sejak diperkenalkan dengan shaklee beberapa tahun lalu.. kehidupan saya dan keluarga telah banyak berubah…

Pertama sekali.. tentunya kesihatan kami sekeluarga yang semakin baik.. kalau dulu setiap bulan mesti kami akan menjadi pengunjung setia klinik. Salah seorang dari ahli keluarga pastI ada yang kena demam lah.. selsema itu sudah pasti..

Asyikla datang ke klinik.. doktor selalu nasihatkan saya … ambik vitamin C terutamanya untuk anak-anak yang masih kecil supaya tak mudah jatuh sakit lagi.
Sekarang walaupun anak2 demam dan jatuh sakit tetapi tidaklah sekerap sebelum ini.

Keduanya ialah kos. Setiap kali menerima rawatan.. kos bayaran purata lebih kurang rm 50.. sekali untuk seorang.. cuba bayangkan.. kalau sakit berjangkit dan kena pulak pada adik atau kakak.. tentu kosnya berganda2.  Hmm…

Ketiga adalah cuti… bukan tak nak hantar ke klinik kerajaan. TapI bagi pasangan yang bekerja.. sukar untuk mendapatkan cuti menjaga anak yang sakit. Penyelesaiannya datang ke klinik swasta selepas waktu bekerja.

Selain itu, yang paling penting ialah boleh tambah pendapatan keluarga.. kalau dulu hanya bergantung harap sepenuhnya dengan duit gaji.. tapi sekarang belum gaji alhamdulillah dah ada back up dah.. Banyak ke sikit bergantung pada usaha kita la.Betul tak.

Apa pun pada pandangan saya kesihatan diri dan ahli keluarga sangat bernilai dan tak boleh ditukarganti… selagi ada yang sakit selagi itu sukar untuk kita bekerja dengan hati yang tenang. Mesti asyik teringat2 saja..

Jika ada yang ingin menjadikan shaklee sebagai sumber pendapatan… jangan segan2 hubungi saya.. kami akan sentiasa membantu anda.

Salam sayang

Nurul