Uncategorized

Set Bersalin Shaklee lebih Ringkas dan Mudah

Bila sebut set bersalin shaklee macam dan jadi trending. Bukan apa ramai sangat pengguna dah amat berpuashati dengan penangan set bersalin shaklee. 

Proses bersalin yang panjang membuatkan ibu2 akan menitikberatkan soal penjagaan selepas bersalin. Ada yang sangat bernasib baik tiada sebarang luka yang serius. Apa pun semuanya bergantung kepada budget dan keperluan ibu2 ya.
Set Bersalin Shaklee Asas ada 4 suplemen Iaitu Vitalea with iron formula, B-complex, Vitamin C dan zinc.
Vitalea with iron formula mengembalikan tenaga selepas bersalin.Tubuh ibu yang kurang zat dan nutrien akan kelihatan sangat pucat dan tidak bermaya. Vitalea adalah multivitamin yang lengkap dan sangat diperlukan oleh ibu2 semasa berpantang. Zat besi pula sangat diperlukan untuk pembentukan sel darah merah kerana kehilangan sel darah merah ketika proses bersalin.
B-complex berperanan menukarkan makanan kepada tenaga dan diperlukan oleh tubuh. Ibu yang bertenaga selepas melahirkan akan lebih bersemangat dan insya Allah mengelakkan berlakunya kemurungan dan lebih teruk lagi meroyan. Lagipun B is for beauty. Justeru, ia sangat baik mengembalikan kesihatan kulit anda.
Vitamin C sangat penting untuk pembaikan tisu yang telah rosak. Apatah lagi ibu sedang dalam perawatan yang lebih memerlukan pembentukan tisu yang lebih cepat. Maka luka dalaman dan luaran akan lebih cepat baik. Selain itu, vitamin C juga boleh meningkatkan sistem imun dan ibu pun tak mudah jatuh sakit.
Zinc sangat diperlukan untuk menyembuhkan luka jahitan (jika ada). Biasanya terdapat dalam ikan haruan. Konsep yang sama cuma lebih ringkas dan mudah. Lagipun tak semua orang pandai masak ikan haruan. Hehehe.
Kalau saya sembelit, macam mana?
Sembelit memang kerap menjadi trauma. Selagi tak ke tandas ibu2 tak dibenarkan balik. Just tambah Ostematrix (kalsium shaklee). Insya Allah dipermudahkan. Jadikan amalan mengambil kalsium sepanjang tempoh berpantang.
Jika ibu mengalami masalah susu merudum, boleh tambahkan Esp dan alfalfa. Insya Allah, susu anda jadi lebih meriah dan pekat.
Nak kurus camner plak?
Nak kurus boleh tambah lecithin dan alfalfa. Ia pembakar lemak yang baik. Waktu berpantang ni la kalau nak jaga pemakanan. Tambah sikit dengan suplemen, lagi pantas lemak berlebihan tu terbakar. Harus kan..
Akhir sekali ada juga yang mengalami sejuk2 atau rasa kebas. Petuanya … ambil omega guard Kerana omega guard memberikan rasa panas pada tubuh ibu. Anak pun boleh dapat omega 3 jika ibu menyusukan bayi sepenuhnya.
Apa pun, pada pendapat saya semuanya terpulang kepada Keperluan dan tentu sekali budget anda. 
Hubungi 0132742174
Fb page Mama Farizan
FB Nurul Farizan Supaat
Pengedar Shaklee Seremban