Uncategorized

Bisnes Shaklee Bukan hanya Pilihan Orang muda

Satu hari, sedang saya duduk makan lunch, seorang kawan saya bertanya.

Nurul awak buat bisnes Shaklee lagi ke?

Ya. Buat lagI kak..

Kenapa? Ada nak order barang ke? Cepat je saya bertanya.. hehehe..

Akak tengah terfikir kena juga buat side income…

Tapi akak dah kerja lama.. gaji pun dah selesa … balas saya.

Memang dah nak pencen pun.. tapi sebab anak-anak tengah belajar.. tiap- tiap minggu minta duit. Perbelanjaan sekarang makin mahal. Tukas akak tadi.

Yelah.. betul tu kak.. so anak akak buat apa sekarang? Soal saya Semula.

Hari tu dia keje kedai makan sekejap.. penat katanya.. Lepas tu … cuba jual satu produk kopi. Dapatlah sikit untung buat belanja. TapI susah pulak nak kena beli stok jauh. Katanya..

Tak nak cuba buat Shaklee ke kak… tanya saya.

Peluang lebih terbuka.. ramai yang dah peka tentang kesihatan. Pelajar pun ramai yang sedang buat bisnes shaklee untuk tampung perbelanjaan kat universiti. Sambung saya lagi.

Tu yang nak tanya ni… macam mana nak mula… balas akak tadi.

Mula dengan makan sendiri dulu kak.. kalau tak.. memang tak percaya…Pastu share pada kawan-kawan. Bab sharing ni tak boleh malu.. kena sentiasa rajin.

Akak memang makan Shaklee dulu. Bagus produk dia.. tulah ingat nak sambung ambil semula.. kaki dengan sendi pun dah mula rasa sakit bila nak solat..

Elok sangat tu kak… boleh je register terus anak akak tu.. sebab akak pun dah biasa dengan produk.. boleh beri income pada anak akak juga… kata saya…

Alhamdulillah..

Peluang membina kerjaya sentiasa terbuka bersama Shaklee. Sesiapa sahaja boleh menjana pendapatan yang lumayan jika benar-benar rajin dan berusaha.

Pada saya, Usia bukan penghalang. Jika dah ada niat …teruskan sahaja. Lebih lama kita berfikir, lagi lambat kita mengorak langkah. Semakin lambat untuk keluar dari masalah..

Apa pun pilihan anda, percayalah ia adalah yang terbaik telah Allah tunjukkan.

Jika berminat untuk menjana pendapatan bersama kami, hubungi kami di 0132742174/0192009335

Salam sayang
Nurul