bijak, cergas, chewable vitamin C, exam, letih, mealshake, omega guard, penat, peperiksaan, PT3, set anak bijak, SPM, UPSR

Anak cukup nutrisi lebih bijak dan cerdas

Assalamualaikum.

Minggu ini kita bercuti lagi pada hari Ahad sempena hari Malaysia pada 16 September. Seronok memang seronok tapi jangan lupa. Selepas cuti ada macam-macam peperiksaan yang akan anak-anak kita hadapi.
September sudah bermula UPSR. Oktober peperiksaan PT3. Selepas tu , peperiksaan SPM pula menyusul. 
Bagi anak-anak yang tidak menduduki peperiksaan umum , ada peperiksaan akhir tahun pula. Penat juga kan.
Semalam kawan saya bertanya
” Anak akak dah nak exam UPSR ni. Tak lama dah. Sempat ke nak bagi suplemen pada die. Kesian tengok die belajar. Penat.”
Bila dah nak exam ni, bukan anak sahaja penat, ibu bapa pun kecut perut. 
Cadangan saya untuk anak-anak yang sedang belajar ialah Set Anak Bijak Shaklee. 
Set ini merangkumi keperluan nutrisi kanak-kanak yang sedang membesar.
1. perkembangan Otak dan Minda
2. Meningkatkan tahap Imunisasi
3. menyokong Pertumbuhan dan perkembangan tubuh badan yang sihat dan kuat
4. melengkapkan nutrisi kanak-kanak yang selalu memilih makanan.
Mealshake
Diperbuat daripada soya yang mengandungi 19 vitamin dan juga mineral tambahan yang diperlukan oleh anak-anak untuk membesar dengan kuat dan sihat. Ianya rendah lemak dan rendah indeks glisemik (kandungan glukosa). TIDAK ADA pewarna tiruan, perasa tiruan dan pemanis tiruan. Sesuai dijadikan sarapan pagi bagi membekalkan tenaga anak-anak seharian
Omega Guard
Omega Guard dapat meningkatkan sistem imun tubuh anak-anak. Tubuh anak- anak boleh melawan jangkitan penyakit seperti demam selsema dan batuk berkahak. Mengandungi DHA dan EPA untuk perkembangan minda kanak-kanak. Sangat disyorkan untuk anak-anak hiperaktif dan autisme. Ia sangat bagus bagi meningkatkan kesihatan peparu.
Chewable Vitamin C  plus 100 mg
Chewable Vitamin C plus 100 mg telah dipertingkatkan formulasinya dengan tambahan citrus bioflavanoid complex dan menjadikannya antara suplemen paling lengkap di pasaran. Vitamin C sangan diperlukan untuk meningkatkan sistem imun dan anak-anak mendapat bekalan antioksidan yang mencukupi.
Anak-anak yang mendapat nutrisi yang mencukup akan lebih bersemangat dan tidak mudah jatuh sakit. Mereka juga akan lebih mudah ingat dan memahami ilmu yang guru berikan. Kalau dulu anak-anak akan mengelak bila disuruh belajar, insya Allah mereka sendiri yang akan mula bertanya dan akan belajar dengan lebih tekun.
Jangan dilupa, marilah kita sama-sama mendoakan anak-anak dengan kejayaan cemerlang.
Ingin dapatkan Set Anak Bijak Shaklee, anda boleh hubungi
FB :Nurul Farizan Supaat
Whatsapp: 013-2742174
Mama Farizan
Penafian: produk diatas tidak bertujuan memulih, merawat dan menceah sebarang penyakit. Jika masalah berlanjutan sila hubungi individu yang bertauliah.