Uncategorized

Masalah Fibroid … Hadapi Dengan Tenang

Semalam 16 Feb 2023. Baru berkesempatan berjumpa seorang sahabat Anawati. Beliau baru kembali bertugas setelah mengambil cuti sakit selama 60 hari. Nampak wajah ceria yang putih kemerahan . Katanya tak sabar nak cerita pengalamannya sepanjang cuti sakit hari tu.

Wah ! Menarik tuh…

Menurutnya, dia dah ready untuk menjalankan pembedahan pembuangan rahim pada penghujung Dis 2022 atas nasihat doktor. Itu pun sudah tertangguh selama 2 tahun kerana PKP. Selama tempoh itu, dia telah mengamalkan suplemen shaklee seperti Vitalea, SR Vitamin C, Omega Guard, Ostematrix, ResV dan Vivix.

Setiap kali appointment doktor, beliau akan bawa semua suplemen yang diamalkan untuk ditunjukkan pada Doktor Laila. Alhamdulillah.. nak jadi cerita semua suplemen diapprove oleh doktor. Bermakna ia sangat sesuai dengan pesakit fibroid seperti Anawati.

Menurut beliau, makanan tambahan seperti vitalea dan SR vitamin C sangat membantu mengurangkan simptom yang dialami seperti hampir pitam. Vitalea mengandungi zat besi dan sangat membantu meningkatkan Haemoglobin dalam darah. Beliau menghadapi period yang sangat panjang sehingga 30 hari. Ini menyebabkan tubuhnya berasa sangat letih dan selalu hampir nak pitam, hilang tenaga nak melakukan kerja harian dan mudah berasa lesu.

Seterusnya beliau telah menambah Res V dan Vivix dalam senarai suplemen. Keduanya mengandungi antioksidan polifenol dan resviratrol daripada anggur muscadine. Polifenol ini sangat membantu melindungi tubuh sehingga peringkat sel. Mana-mana sel yang tidak sihat akan dicantas dan dibuang.

Sebelum pembedahan, perlu masuk wad dan pasti doktor akan buat beberapa prosedur penting seperti check bp, gula, kolesterol. “Ajaib ya, umur 40an tiada penyakit serius ” . Itulah yang doktor kata kak… katanya pada saya. Alhamdulillah tak sia sia tambah suplemenkan. Syukur sebab ini adalah major operation dan ia sangat membantu kesihatan dan memudahkan urusan beliau.

Selepas pembedahan berjaya, doktor nasihatkan untuk berehat. Beliau hanya meneruskan suplemen shaklee yang sedia ada dan tambahkan pengambilan dos suplemen dan zinc supaya luka cepat sembuh.

Pengalaman ini adalah sangat mahal. Apa pun yang berlaku ia menjadi asbab untuk kita lebih dekat pada Allah. Bagaimana kita berusaha untuk mencari penawar sebagai ikhtiar.

Bulan ini Shaklee telah membuat promosi untuk produk vivix.

Anda boleh menjadi pengguna yang bijak dengan menjadi ahli dengan mendaftar dengan kami disini <<<Daftar Ahli Disini>>>

Daftar secara percuma dan kos penghantaran ditanggung oleh shaklee.

Anda juga boleh menghubungi saya Nurul Farizan (0195413469)

#blogmegashaklee

#shakleethrive23

#shakleetriumph23

#shakleekotatinggi

#shakleesungaimas

#shakleebandarpenawar

#shakleepengerang

Penafian: Segala testimoni dan penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari doktor atau mana-mana pakar kesihatan yang diiktiraf.