Nutrisi

8 Manfaat Polifenol Dalam Vivix Yang Ramai Tidak Tahu

Polifenol adalah sekumpulan sebatian yang dihasilkan oleh tumbuh-tumbuhan dan buah-buahan. Ia memberi warna dan memberi perlindungan daripada penyakit dan juga jangkitan. Ia adalah sebahagian sistem pertahanan tumbuhan jika sesuatu tumbuhan itu berhadapan situasi yang tidak baik untuk pertumbuhannya. Jadi ia adalah antioksidan yang kuat, perangsang tenaga dalam sel dan meningkatkan kesihatan yang hebat dalam tubuh badan manusia juga.

Gambar Ihsan Master Amir Maestro

Manfaat polifenol dalam kesihatan

1 Polifenol sangat membantu dalam fungsi otak

Terdapat kajian yang melaporkan dengan minum jus anggur ia membantu meningkatkan ingatan memori orang dewasa yang mengalami masalah mental yang mild. Peningkatan ini dapat dikesan seawal 12 minggu selepas minum anggur setiap hari. Peningkatan fokus dan penumpuan kerana peningkatan pengaliran darah ke otak.

2 Polifenol membantu untuk detoks badan dan penurunan badan

Hati adalah organ dalaman terbesar dalam badan dengan fungsinya adalah detoksifikasi toksin keluar dari badan. Kajian menunjukkan polifenol berpotensi dalam melindungi kesihatan hati dengan membantu tubuh badan kita mengawal tekanan dalaman badan. Ia mengurangkan kemerahan, bengkak serta mengurangkan kematian sel hati. Penemuan dari kajian makmal, polifenol campuran botani menghasilkan kesan yang serupa dengan kesihatan puasa atau pengurangan kalori yang boleh membantu mengurangkan berat badan

3 Polifenol membantu meningkatkan tenaga dan kekuatan otot (prestasi senaman)

Mitokondria menghasilkan tenaga utama dalam sel badan kita (macam TNB lah). Ia memenuhi lebih 90% keperluan tenaga badan. Kajian menunjukkan polifenol membantu mempercepatkan penghasilan mitokondria dan meningkatkan tahap mitokondria pada peringkat selular. Badan kita akan menghasilkan lebih banyak tenaga dan mengurangkan keletihan. Resveratrol sejenis polifenol membantu meningkatkan kekuatan otot dan jisim otot kepada orang dewasa yang lebih tua.

4 Polifenol membantu nampak glowing dan lebih muda

Kajian terkini menunjukkan polifenol berpotensi untuk melindungi kulit dari kerosakan radiasi seperti sinaran ultraviolet(uv) dan serangan radikal bebas yang boleh menyebabkan penuaan. Polifenol menyokong penghasilan kolagen yang sihat untuk ketegangan kulit seterusnya kelihatan lebih muda. Ia membantu mencerahkan tona kulit dan mencegah pembentukan pigmentasi.

5 Polifenol menyokong kesihatan sendi

Seperti yang kita ketahui, penyakit osteoartritis adalah penyakit radang sendi yang biasa. Ia rasa sakit yang teruk, kekejangan sendi, pergerakan sendi terbatas serta sukar untuk bergerak. Kajian mendapati polifenol mempunyai keupayaan untuk melindungi kemerosotan tulang rawan. Pada masa yang sama, ia dapat meningkatkan pengeluaran tulang rawan dan kolagen pada sendi. Jadi ia sangat membantu untuk anda bergerak secara fleksibel, mudah dan selesa.

6 Polifenol menyokong kesihatan jantung

Pakar kesihatan percaya dengan menambah polifenol dalam diet harian boleh meningkatkan kesihatan jantung. Sifat antioksidan polfenol membantu mengurangkan keradangan kronik penyebab sakit jantung. Menurut kajian saintifik suplemen polifenol sangat membantu mengurangkan tekanan darah serta tahap kolesterol jahat (LDL) dapat diturunkan dan tahap kolesterol baik (HDL) dapat ditingkatkan.

7 Polifenol meningkatkan pertahanan badan

Polifenol melindungi sel-sel daripada kerosakan untuk mengekalkan fungsi sel yang optimum. Apabila sel-sel sihat, maka semua sistem dalam tubuh badan kita juga akan sihat. Jadi ia meningkatkan tahap antioksidan dalam badan. Badan lebih kuat untuk bertindakbalas dan dapat melawan jangkitan serta mempercepatkan tempoh pemulihan.

8 Polifenol menyokong kesihatan reproduktif

Campuran polifenol adalah bersifat antioksidan dan berpotensi memberi perlindungan kepada sperma terhadap tekanan oksidatif. Ia juga mencegah tekanan oksidatif yang berlebihan yang boleh menjejaskan kepekatan sperma, morfologi dan motilitinya. Ia sangat membantu kesihatan reproduktif.

Berita baik. Bulan ini ada harga terbaik untuk pembaca blog. Special price and special gift.

Ihsan Master Amir

Setiap pembelian sebotol Vivix anda boleh mendapatkan sebotol hero kiddo dengan harga rm 5 sahaja.

Anda boleh menjadi pengguna yang bijak dengan menjadi ahli dengan mendaftar dengan kami disini <<<Daftar Ahli Disini>>>

Anda boleh menghubungi saya : Nurul Farizan (0195413469)

#blogmegashaklee

#shakleethrive23

#shakleetriumph23

#shakleekotatinggi

#shakleesungaimas

#shakleebandarpenawar

#shakleepengerang

Penafian: Segala testimoni dan penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari doktor atau mana-mana pakar kesihatan yang diiktiraf