Set Puasa 123, Set Puasa Shaklee

Set Shaklee untuk Puasa

Ramadhan datang lagi.

Bagi umat Islam, inilah bulan yang paling dinantikan sepanjang tahun. Ia bukan sahaja sekadar bulan menahan lapar dan dahaga tetapi juga bulan ibadah. Mencari malam lailatul qadar malam seribu bulan.

Shaklee telah melancarkan Set Shaklee untuk puasa semudah 123 bagi membantu kita berpuasa dengan cergas dan bertenaga. Ia sangat membantu mereka yang sibuk baik warga emas, ibu dirumah atau atlet untuk kekal bertenaga.

Apa cabaran sepanjang Ramadhan?

Cabaran pertama tentunya menahan rasa lapar dan dahaga. Tidak kira peringkat umur, rasa lapar dan dahaga memang sangat terasa. Sahur sudah makan nasi tetapi jam 9 pagi perut sudah berbunyi. Jam 12 tengahari mata tak boleh buka .. otak tak boleh fikir. Macam mana mahu mengekalkan tahap tenaga sehingga lebih kurang 12 jam. Jika cuaca terlalu panas, tekak memang terasa sangat perit.

Set

Cabaran kedua ialah keletihan yang melampau selepas berbuka puasa. Nak melakukan ibadah seperti solat tarawih dan tadarus alquran perlukan tenaga juga. Rasanya sudah makan dengan baik masa berbuka. Mata asyik nak pejam sahaja . Percayalah. Lepas sahaja berbuka pasti kita sudah mula terasa keletihan yang amat sangat.

Dengan adanya Set Shaklee untuk puasa ia membantu atasi cabaran tadi. Ubah pemakanan yang betul. Oleh kerana Ramadhan ialah bulan reset tubuh. Maka tubuh kita perlukan makanan dan nutrisi yang diperlukan untuk repair dan kembali cergas.

Jadi Set Shaklee untuk berpuasa memang didatangkan khas untuk Ramadhan kali ini. Bukan saya jer tau yang suka set Puasa Shaklee ni. Ramai sudah mencuba dan memberi feedback yang positif. Bagitu juga sahabat saya Naja Ghazali yang telah berkongsi pengalaman menggunakan Set Shaklee untuk puasa di blog beliau.

Jom tengok Set Shaklee untuk puasa

1 Energizing Soy Protein (ESP)

Energizing Soy Protein (ESP) memang sangat bagus untuk mengekalkan tenaga sepanjang hari. Kandungan glisemik indeks yang rendah membantu mengurangkan paras gula dalam darah seterusnya memberi rasa kenyang yang lebih lama. Jadi kita akan kekal aktif sepanjang hari.

2 Cinch Chocolate Shake

Cinch untuk kenyang lebih lama sebab ia kaya dengan protein dan kalsium. Mengandungi serat dan tiada kolesterol. Kandungan leusina dalam cinch membantu mengekalkan pertumbuhan otot. Badan kita tidak boleh hasilkan leusina. Maka kita harus ambil dari sumber makanan. Saya suka ambil pada waktu sahur sebagai pengganti makanan.

3 Performance Drink Lime

Dan kita ada performance drink juga. Ala ala 100 plus tapi takde gas. Sepanjang hari berpuasa, tentulah tubuh kita hilang cecair. Performance drink mengandungi mineral dan elektrolit. Ia penting utuk kekalkan cecair badan dan kurangkan masalah kekejangan otot ketika berpuasa.

Seronoknya ramadhan kali ini jika kita semua dapat melaksanakan ibadah puasa dengan tenang. Meriahnya bersahur bersama keluarga sudah pasti momen yang tidak akan dilupakan sepanjang hayat.

Kalau anda berminat untuk mendapatkan Set Shaklee untuk puasa Ramadhan kali ini, boleh hubungi saya seperti dibawah.

Anda juga boleh mendaftar sebagai ahli shaklee untuk mendapat harga istimewa daripada saya.

Nurul Farizan (0195413469)

Facebook: Nurul Farizan Supaat

#pengedarshakleesungaimas

#pengedarshakleekotatinggi

#pengedarshakleebandarpenawar

#pengedarshakleepengerang