Uncategorized

7 Sebab Kenapa Suplemen Shaklee Terbaik di Malaysia

Diam tak diam dah 9 tahun menjadi pengguna suplemen Shaklee. Bermula 2013, memang mencari suplemen. Ramai syorkan produk shaklee especially ESP kerana Ia adalah suplemen terbaik untuk saya cuba ketika itu. Antara 7 sebab suplemen shaklee adalah suplemen terbaik di Malaysia.

  1. Produk shaklee selamat.

Shaklee mengendalikan lebih 100 000 ujian kawalan kualiti setiap tahun. Shaklee juga menjalankan 350 ujian ke atas setiap bahan botani baru untuk pencemaran yang berbahaya, racun perosak dan sisa lain untuk pastikan ketulenan dan keselamatan terjamin.

2. Produk shaklee beyond organik

Kat Malaysia ni semua mula buka mata terhadap produk organik. Kalau nak tahu banyak perkara perlu diambil kira untuk tentukan sesuatu produk itu adalah organik.Shaklee telah menjalankan 300 lebih ujian terhadap racun perosak dari yang diperlukan oleh pharmacopeia Amerika Sharikat

3. 100 tahun hidup bersama alam semulajadi.

Shaklee sangat komited untuk membuat produk dari bahan semulajadi yang asli. Produk yang terhasil bebas daripada bahan tiruan dan bahan kimia yang berbahaya. Produk shaklee mematuhi standard keselamatan yang tinggi, lembut pada persekitaran, bebas gluten. Tidak pernah melakukan ujian ke atas haiwan dan bebas dari penganiayaan.

4. Terbukti proven

Produk shaklee disokong oleh lebih daripada 100 paten dan yang sedang dipaten. Shaklee mempunyai lebih 135 kajian klinikal, kertas saintifik, dan pembentangan termasuk Kajian Land mark dan Kajian Telomere.

“ Kajian Landmark dan Telomere menunjukkan bahawa populasi Shaklee sangat sihat daripada populasi umum. ”

DR. ELIZABETH BLACKBURN
Pemenang Hadiah Nobel dalam Perubatan 2009

sebab suplemen shaklee terbaik di Malaysia
Dr. Blackburn mendapati bagaimana kromosom dilindungi oleh telomer dan enzim telomerase.

5. Produk shaklee berkesan

Atlet yang dikuasakan oleh Shaklee telah memenangi 137 pingat emas, perak, dan gangsa dalam perlawanan. Produk kami memberikan perbezaan dalam kehidupan berjuta-juta orang, dari atlet pasukan prestasi tulen kelas dunia Shaklee sehinggalah ke angkasawan NASA.

6. Kajian Landmark

Kajian Landmark, diketuai oleh penyelidik pemakanan yang terkenal, Dr. Gladys Block bersama University of California, Berkeley, merupakan salah satu kajian terbesar pengguna jangka panjang pelbagai suplemen.

Kajian menunjukkan bahawa mereka yang mengambil makanan tambahan Shaklee mempunyai lebih banyak biomarker yang lebih sihat untuk jantung, otak, dan kesihatan kognitif berbanding dengan pengguna yang tidak mengambil suplemen atau pengambil suplemen bukan produk Shaklee.

Ketahui lebih lanjut:
Nutrition Journal

Kajian menunjukkan bahawa mereka yang menggunakan makanan tambahan Shaklee mempunyai biomaker kesihatan utama yang lebih baik berbanding dengan pengguna yang tidak mengambil makanan tambahan.

Hasilnya sangat menakjubkan!
Kajian klinikal memerlukan para peserta menjalani pengambilan darah untuk memeriksa biomarker kesihatan utama. Oleh itu, kajian menunjukkan bahawa pengguna suplemen jangka panjang Shaklee menunjukkan peningkatan dalam kesihatan mereka.

7. Kajian Telomere

Telomeres adalah penutup perlindungan hujung yang melindungi kromosom dalam sel. Semakin kita berumur, telomer tumbuh lebih pendek, dan telomer yang lebih panjang dikaitkan dengan kesihatan yang lebih baik.

sebab suplemen shaklee terbaik di malaysia

Pengguna Shaklee untuk jangka panjang menyebabkan penurunan kadar kependekan telomere sebanyak 40% di kalangan umur orang dewasa dan nyata sekali mempunyai telemore yang lebih panjang pada kumpulan umur 50an, 60an, dan 70an berbanding dengan kumpulan kawalan yang sihat.*

“ Saya tidak fikir saya pernah melihat sampel dewasa yang sihat dari itu; mungkin suplemen Shaklee melindungi mereka dari kesan biasa peningkatan umur, obesiti dan tekanan. ”

DR. ELISSA EPEL
Profesor di Jabatan Psikiatri, di University of California.

Shaklee telah memenangi Gold Award Reader’s Digest Malaysia’s Trusted Brand pada 2021 dan 2022. Inilah jenama suplemen terbaik pilihan rakyat Malaysia.

Bagi yang ingin mencuba produk shaklee, saya sarankan Set Kurus Shaklee. Set ini akan tamat promosi sehingga 31 Mac ini sahaja tau. Set Kurus Shaklee atau Hello New You ada 5 item. Cinch 2 tong, lesitin, omega dan herblax. Best ke best? Jom cepat cepat grab untuk kurus Syawal nanti.

Boleh hubungi saya di 0195413469 (Nurul Farizan)

#blogmegashaklee #shakleethrive2023 #shakleetriumph2023 #pengedarshakleesungaimas #pengedarshakleekotatinggi #pengedarshakleebandarpenawar #pengedarshakleepengerang

Penafian: Segala testimoni dan penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari doktor atau mana-mana pakar kesihatan yang diiktiraf