b-complex

B Complex Perlu Untuk Kurus

Menurunkan berat badan tidak semudah mengambil beberapa pil ajaib. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa vitamin dan mineral yang boleh diambil untuk memastikan badan berfungsi seefisien mungkin untuk penurunan berat badan.

Diet yang seimbang boleh memenuhi kebanyakan keperluan nutrien anda. Tetapi jika anda menjalani diet yang terhad, menambah beberapa suplemen vitamin yang selamat boleh memberikan rangsangan tambahan yang anda perlukan untuk kekal mengikut rejimen penurunan berat badan yang sihat anda.

Apabila bercakap tentang penurunan berat badan, tidak semua vitamin dan mineral dicipta sama. Ada yang boleh membantu anda mengurangkan berat badan berlebihan dan mengekalkannya.

Salah satu vitamin yang diperlukan ialah B Complex

B complex untuk kurus
B kompleks

Vitamin B Kompleks ini penting untuk metabolisme berfungsi sepenuhnya. Fungsi utama vitamin B adalah untuk membantu badan anda memetabolismekan karbohidrat, protein, dan lemak, dan menggunakan tenaga yang disimpan dalam makanan.

Tiamin (B-1), sebagai contoh, membantu sel-sel badan menukar karbohidrat kepada tenaga. Dalam erti kata lain, tahap rendah satu atau lebih vitamin ini bermakna metabolisme anda tidak akan berfungsi dengan baik. Ini menjadikan penurunan berat badan lebih sukar.

Apa yang ada dalam B Complex Shaklee?

B untuk kurus
B untuk kurus

Tiamin (B1) membantu menguatkan sistem imun. Riboflavin (B2) adalah antioksidan dan dengan itu melindungi sel-sel badan daripada radikal bebas. Niasin (B3) mengurangkan tahap kolesterol jahat sambil meningkatkan tahap kolesterol baik. Mengurangkan kolesterol jahat dipercayai membantu mencegah pengerasan arteri.

Asid Pantothenic (B5) membantu memetabolismekan karbohidrat dan lemak, dan ia membantu menghasilkan hormon termasuk testosteron. Pyroxidine atau Vitamin B6 membantu membuat neurotransmitter dan hormon tertentu, dan ia juga membantu meningkatkan sistem imun. Biotin (B7) membantu bayi yang sedang berkembang membesar dengan normal, dan ia memastikan rambut, kuku dan kulit orang ramai sihat.

Folat (B9) juga menyokong tumbesaran bayi yang sedang membangun dan mencegah kecacatan kelahiran sistem saraf. Ia juga boleh mengelakkan kehilangan ingatan dan kemurungan. Cobalamin (B12) berfungsi dengan folat untuk membuat sel darah merah.

#blogmegashaklee #shakleethrive2023 #shakleetriumph2023 #pengedarshakleesungaimas #pengedarshakleekotatinggi #pengedarshakleebandarpenawar #pengedarshakleepengerang

Penafian: Segala testimoni dan penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari doktor atau mana-mana pakar kesihatan yang diiktiraf